IFS Food (v6.1)/BRC GS Food Safety (v8)  követelményei – képzés

Az IFS Food és a BRC GS Food safety követelményeinek való megfelelés:

  • biztonságos és jó minőségű termék előállítást eredményez,
  • mindkét szabvány jóváhagyott a GFSI (Global Food Safety Initiative) által,
  • kereskedelmi láncok többsége elfogadja a beszállító jóváhagyáshoz ezeket a tanúsítványokat.

Követelmények hasonlók, megcélzott piac alapján érdemes kiválasztani melyik tanúsításnak van nagyobb értéke, a német/olasz piacon az IFS élvez előnyt, angol érdekeltségű kereskedelmi láncok a BRC GS-t preferálják. Kombinált tanúsítás is lehetséges.

Ajánljuk azoknak, akik:

  • kereskedelmi láncok beszállítói,
  • sajátmárkás termékeket gyártanak, raktároznak, vagy szállítanak,
  • most tervezik az élelmiszerbiztonsági rendszer bevezetését,
  • már működtetik az élelmiszer-biztonsági rendszerüket, de hatékonyabbá kívánják tenni,
  • vagy az élelmiszerbiztonsági ismereteikről regisztrált “Tanúsítványt” szeretnének.

Képzés célja:

olyan szakemberek képzése, akik képesek lesznek:

  • kialakítani az élelmiszerbiztonsági rendszert,
  • tudják működtetni és felügyelni a CCP és CP-k,
  • el tudják végezni az igazoló és érvényesítő folyamatokat,
  • ellenőrző, tanúsító szervezetekkel hatékonyan együttműködésre.

Javasolt HACCP, élelmiszerbiztonsági alapismeretek” kurzus elvégzése azoknak, akik most találkoznak a HACCP-vel, élelmiszerbiztonsággal először, de nem előfeltétele az IFS Food/BRC GS Food Safety követelményei képzésnek, amely a rendszerkövetelményekre fókuszál.

Tematikáról:

  • IFS Food szabvány fejezeteit követi,
  • kiegészítve minden fejezetnél a BRC GS Food Safety vonatkozó részeivel,
  • auditokon előforduló tipikus hibákra, lehetséges jó megoldásokra is kitér a képzés.

Tematika:

1. nap

  1. ) Élelmiszer-biztonsági követelményszabványok, kapcsolatuk
    • IFS audit protokoll
    • Érvényben lévő irányelvek (doctrine) ismertetése
    • Be nem jelentett auditok
    • BRC GS audit protokoll
    • Higiéniai zónák
  2. ) IFS & BRC GS szabványkövetelmények
    • A felső vezetőség felelőssége
    • Minőségbiztosítási és élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer
    • Erőforrások kezelése
    • A tervezési és gyártási folyamat (1. rész)
  3. Gyakorlat – Élelmiszercsalás – Sebezhetőségi értékelés, enyhítési terv készítése

2. nap

  1. ) IFS & BRC GS szabványkövetelmények (jellemző hibák, azok elkerülése)
    • A tervezési és gyártási folyamat (2. rész)
    • Mérés, elemzés, fejlesztés
    • Az élelmiszer védelme és külső ellenőrzések
  2. Gyakorlat – Jelölés ellenőrzés – állítások a terméken
  3. ) Gyakorlat – Gyökérok elemzés
  4. ) Vizsga

Időtartam: 2 nap

A résztvevők megkapják a képzés előadás anyagát.

Regisztrált IFS Food (v6.1)/BRC GS Food Safety (v8) követelményei “Tanúsítvány”-t kapnak azok, akik a képzés valamennyi óráján jelen voltak és sikeres vizsgát tettek.

Kérésre, egyedi igény szerint, céghez kihelyezett formában is megtartjuk.

Kérdésedre, kérésedre szívesen válaszolunk akár telefonon, vagy e-mail-ben is.

Képzési időpontok

Tervezett időpont Időtartam Helyszín Képzés díja Jelentkezés
2020.10.19-20. 2 nap Online 89 900,-Ft+ÁFA/fő jelentkezés
2020.12.23-24. 2 nap Online 89 900,-Ft+ÁFA/fő jelentkezés

Képzéseink

ISO 22000:2018 ÉBIR belső auditor

2020. augusztus 05 - 06.

HACCP rendszergazda

2020. augusztus 05.

Mérőeszköz felügyelő

2020. augusztus 06 - 07.

8D – Problémamegoldó módszer

2020. augusztus 10 - 11.

ISO 14001:2015 KIR belső auditor

2020. augusztus 10 - 11.

Core Tools (PPAP, FMEA, MSA, SPC, 8D)

2020. augusztus 10 - 12.

VDA 6.5 termékauditor

2020. augusztus 13.

LEAN menedzsment alapjai

2020. augusztus 18.

VDA 6.3 belső folyamatauditor

2020. augusztus 26 - 28.

További képzések

Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>

Rólunk mondták

"Nekem, mint stratégiai beszerzőnek nagyon sok jó és hasznos információval szolgált ez a tanfolyam! Most még jobban megértettem, hogy mekkora lényege is van egy szervezeten belüli folyamatok összhangjának."

Simonffy Krisztina
www.anton.hu

"Örömmel és maximális odafigyeléssel vettem részt a MEBIR képzésen, ami az előadó Balázs Árpád magas szintű felkészültségének és gyakorlati ismereteinek volt köszönhető. További sok sikert kívánok!"

Takács Andrea
DENSO GYártó Magyarország Kft.

"A Poligont Kft. képzése lényegre törő, logikus, gyakorlatba átültethető."

Kupi Ildikó
Szatmár Optikai Kft.

"Jó, a vállalatunk igényeire kialakított képzést kaptunk, felkészült, kiváló oktatótól."

Nagy Sándor
DS Smith Packaging Hungary Kft.

"Szakembereknek is hasznos ismeretek hozzáértő szakembertől tömören."

Dr. Becser Norbert
www.star-con.hu

"Kellemes környezetben, sok gyakorlati példával - igen hasznos képzés volt. Köszönöm."

Semark Ilona
IQS Ltd. M+A Kft.

"Melegen tudom mindenkinek ajánlani, mert rugalmas, átfogó és mindenre választ ad, amire kíváncsi vagy."

Kissné Farkas Márta
Haslinger Kft.

"A valós életből vett példák révén megvalósítható ötleteket állítottunk össze a csapattal. Az előadók felkészültsége és stílusa kiválóan illeszkedett az elvárásainkhoz. Köszönjük!"

Laczkó Tóth Gergely
www.kokai.hu

"Remek lehetőség a tapasztalatcserére is."

Schell Tamás
Kőolajvezetéképítő Zrt.

"Mindenkinek ajánlom, aki auditor képzésben szeretne részesülni. Nagyon jó és magas színvonalú a képzés."

Nagyné Schreck Márta
HM FLÜ Technológiai Igazgatóság

Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>