IFS Food (v7)/BRC GS Food Safety (v8)  követelményei – képzés

Az IFS Food és a BRC GS Food safety követelményeinek való megfelelés:

  • biztonságos és jó minőségű termék előállítást eredményez,
  • mindkét szabvány jóváhagyott a GFSI (Global Food Safety Initiative) által,
  • kereskedelmi láncok többsége elfogadja a beszállító jóváhagyáshoz ezeket a tanúsítványokat.

Követelmények hasonlók, megcélzott piac alapján érdemes kiválasztani melyik tanúsításnak van nagyobb értéke, a német/olasz piacon az IFS élvez előnyt, angol érdekeltségű kereskedelmi láncok a BRC GS-t preferálják. Kombinált tanúsítás is lehetséges.

Ajánljuk azoknak, akik:

  • kereskedelmi láncok beszállítói,
  • sajátmárkás termékeket gyártanak, raktároznak, vagy szállítanak,
  • most tervezik az élelmiszerbiztonsági rendszer bevezetését,
  • már működtetik az élelmiszer-biztonsági rendszerüket, de hatékonyabbá kívánják tenni,
  • vagy az élelmiszerbiztonsági ismereteikről regisztrált “Tanúsítványt” szeretnének.

Képzés célja:

olyan szakemberek képzése, akik képesek lesznek:

  • kialakítani az élelmiszerbiztonsági rendszert,
  • tudják működtetni és felügyelni a CCP és CP-k,
  • el tudják végezni az igazoló és érvényesítő folyamatokat,
  • ellenőrző, tanúsító szervezetekkel hatékonyan együttműködésre.

Javasolt HACCP, élelmiszerbiztonsági alapismeretek” kurzus elvégzése azoknak, akik most találkoznak a HACCP-vel, élelmiszerbiztonsággal először, de nem előfeltétele az IFS Food/BRC GS Food Safety követelményei képzésnek, amely a rendszerkövetelményekre fókuszál.

Tematikáról:

  • IFS Food szabvány fejezeteit követi,
  • kiegészítve minden fejezetnél a BRC GS Food Safety vonatkozó részeivel,
  • auditokon előforduló tipikus hibákra, lehetséges jó megoldásokra is kitér a képzés.

Tematika:

1. nap

  1. ) Élelmiszer-biztonsági követelményszabványok, kapcsolatuk
    • IFS audit protokoll
    • Érvényben lévő irányelvek (doctrine) ismertetése
    • Be nem jelentett auditok
    • BRC GS audit protokoll
    • Higiéniai zónák
  2. ) IFS & BRC GS szabványkövetelmények
    • A felső vezetőség felelőssége
    • Minőségbiztosítási és élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer
    • Erőforrások kezelése
    • A tervezési és gyártási folyamat (1. rész)
  3. Gyakorlat – Élelmiszercsalás – Sebezhetőségi értékelés, enyhítési terv készítése

2. nap

  1. ) IFS & BRC GS szabványkövetelmények (jellemző hibák, azok elkerülése)
    • A tervezési és gyártási folyamat (2. rész)
    • Mérés, elemzés, fejlesztés
    • Az élelmiszer védelme és külső ellenőrzések
  2. Gyakorlat – Jelölés ellenőrzés – állítások a terméken
  3. ) Gyakorlat – Gyökérok elemzés
  4. ) Vizsga

Időtartam: 2 nap

A résztvevők megkapják a képzés előadás anyagát.

Regisztrált IFS Food (v7)/BRC GS Food Safety (v8) követelményei “Tanúsítvány”-t kapnak azok, akik a képzés valamennyi óráján jelen voltak és sikeres vizsgát tettek.

Kérésre, egyedi igény szerint, céghez kihelyezett formában is megtartjuk.

Kérdésedre, kérésedre szívesen válaszolunk akár telefonon, vagy e-mail-ben is.

Képzéseink

Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>

Rólunk mondták

"Lényegre törő képzés az ISO 9001:2015 követelményeiről és a szabvány alkalmazásáról."

Eőry Csaba
www.szenzor.hu

"Melegen tudom mindenkinek ajánlani, mert rugalmas, átfogó és mindenre választ ad, amire kíváncsi vagy."

Kissné Farkas Márta
Haslinger Kft.

"Ragyogó, logikus felépítésű, gyakorlatorientált."

Horváth Viktória
www.bkf.hu

Rendkívül jó hangulatú, gyakorlatorientált és interaktív képzésen vettem részt. Végre egy olyan képzés, ahonnan úgy távoztam, hogy sokat tanultam és ezt használni is tudom majd.

Schmidt Gabriella
Aikawa Hungária Elektronikai Kft.

"Ha szeretnéd a céged nyelvére lefordítani a szabványokat, akkor mindenképpen vegyél részt a képzésen, mert egy szakmailag maximálisan felkészült oktatótól minden kérdésedre választ kapsz."

Bíró Barbara
Szatmár Optika Kft.

"A POLIGONT Kft. nívós képzésein mindig megfelelő oktatásban részesülök, ajánlom mindenkinek, aki elhivatott a tudás és a minőségügy iránt!"

Szokol Lajos

"A téma egy olyan bemutatásában volt részem, amit nem gondoltam volna, hogy ilyen érdekesen és emberközpontúan is meg lehet közelíteni, kiegészítve számos példával és magyarázó értékelésekkel."

Ujvári Gergely
www.norgen.hu

"LEAN menedzsment koordinátor tanfolyam. Egy vérpezsdítő 5 nap"

Varga János
RUGET Magyarország Kft.

"Gyors, pontos, csak a szükséges dolgokkal foglalkozik, de ha igény van rá kitér egyéni problémákra, javaslatokra is."

Vargáné Helyes Marina
DKG - East Zrt.

"Balázs Árpád nagyon felkészülten, következetesen oktató. Remekül világított rá az oktatott szabvány lényeges pontjaira, tételeire."

Csorba Máté
www.tshungary.hu

Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>