IFS Food (v7)/BRC GS Food Safety (v8)  követelményei – képzés

Az IFS Food és a BRC GS Food safety követelményeinek való megfelelés:

  • biztonságos és jó minőségű termék előállítást eredményez,
  • mindkét szabvány jóváhagyott a GFSI (Global Food Safety Initiative) által,
  • kereskedelmi láncok többsége elfogadja a beszállító jóváhagyáshoz ezeket a tanúsítványokat.

Követelmények hasonlók, megcélzott piac alapján érdemes kiválasztani melyik tanúsításnak van nagyobb értéke, a német/olasz piacon az IFS élvez előnyt, angol érdekeltségű kereskedelmi láncok a BRC GS-t preferálják. Kombinált tanúsítás is lehetséges.

Ajánljuk azoknak, akik:

  • kereskedelmi láncok beszállítói,
  • sajátmárkás termékeket gyártanak, raktároznak, vagy szállítanak,
  • most tervezik az élelmiszerbiztonsági rendszer bevezetését,
  • már működtetik az élelmiszer-biztonsági rendszerüket, de hatékonyabbá kívánják tenni,
  • vagy az élelmiszerbiztonsági ismereteikről regisztrált “Tanúsítványt” szeretnének.

Képzés célja:

olyan szakemberek képzése, akik képesek lesznek:

  • kialakítani az élelmiszerbiztonsági rendszert,
  • tudják működtetni és felügyelni a CCP és CP-k,
  • el tudják végezni az igazoló és érvényesítő folyamatokat,
  • ellenőrző, tanúsító szervezetekkel hatékonyan együttműködésre.

Javasolt HACCP, élelmiszerbiztonsági alapismeretek” kurzus elvégzése azoknak, akik most találkoznak a HACCP-vel, élelmiszerbiztonsággal először, de nem előfeltétele az IFS Food/BRC GS Food Safety követelményei képzésnek, amely a rendszerkövetelményekre fókuszál.

Tematikáról:

  • IFS Food szabvány fejezeteit követi,
  • kiegészítve minden fejezetnél a BRC GS Food Safety vonatkozó részeivel,
  • auditokon előforduló tipikus hibákra, lehetséges jó megoldásokra is kitér a képzés.

Tematika:

1. nap

  1. ) Élelmiszer-biztonsági követelményszabványok, kapcsolatuk
    • IFS audit protokoll
    • Érvényben lévő irányelvek (doctrine) ismertetése
    • Be nem jelentett auditok
    • BRC GS audit protokoll
    • Higiéniai zónák
  2. ) IFS & BRC GS szabványkövetelmények
    • A felső vezetőség felelőssége
    • Minőségbiztosítási és élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer
    • Erőforrások kezelése
    • A tervezési és gyártási folyamat (1. rész)
  3. Gyakorlat – Élelmiszercsalás – Sebezhetőségi értékelés, enyhítési terv készítése

2. nap

  1. ) IFS & BRC GS szabványkövetelmények (jellemző hibák, azok elkerülése)
    • A tervezési és gyártási folyamat (2. rész)
    • Mérés, elemzés, fejlesztés
    • Az élelmiszer védelme és külső ellenőrzések
  2. Gyakorlat – Jelölés ellenőrzés – állítások a terméken
  3. ) Gyakorlat – Gyökérok elemzés
  4. ) Vizsga

Időtartam: 2 nap

A résztvevők megkapják a képzés előadás anyagát.

Regisztrált IFS Food (v7)/BRC GS Food Safety (v8) követelményei “Tanúsítvány”-t kapnak azok, akik a képzés valamennyi óráján jelen voltak és sikeres vizsgát tettek.

Kérésre, egyedi igény szerint, céghez kihelyezett formában is megtartjuk.

Kérdésedre, kérésedre szívesen válaszolunk akár telefonon, vagy e-mail-ben is.

Képzési időpontok

Tervezett időpont Időtartam Helyszín Képzés díja Jelentkezés
2021.06.16-17. 2 nap Online 89 900,-Ft+ÁFA/fő jelentkezés

Képzéseink

Six Sigma Green Belt

2021. május 17 - július 30.

5S auditor

2021. május 17 - 18.

Mérőeszköz felügyelő

2021. május 17 - 18.

Minőségellenőr

2021. május 17 - 19.

Termelésirányító

2021. május 17 - 20.

8D – Problémamegoldó módszer

2021. május 19 - 20.

IFS Food v7 belső auditor

2021. május 20 - 21.

További képzések

Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>

Rólunk mondták

"Kellemes környezetben, sok gyakorlati példával - igen hasznos képzés volt. Köszönöm."

Semark Ilona
IQS Ltd. M+A Kft.

"Örömmel és maximális odafigyeléssel vettem részt a MEBIR képzésen, ami az előadó Balázs Árpád magas szintű felkészültségének és gyakorlati ismereteinek volt köszönhető. További sok sikert kívánok!"

Takács Andrea
DENSO GYártó Magyarország Kft.

"Sok hasznos, gyakorlatban alkalmazható infót kaptam."

Perdi Szilvia
www.innocomp.hu

"A téma egy olyan bemutatásában volt részem, amit nem gondoltam volna, hogy ilyen érdekesen és emberközpontúan is meg lehet közelíteni, kiegészítve számos példával és magyarázó értékelésekkel."

Ujvári Gergely
www.norgen.hu

"Az egyetem elvégzése után megfogadtam, hogy soha többet nem ülök "iskolapadba", de sok év után ez a két nap volt, ami rádöbbentett, hogy néha nem árt."

Garamszegi Patrik
www.omikrondokk.hu

"Érdekes, hatékony, sok gyakorlatias felhasználható információval. Ajánlom minden érdeklődőnek."

Borsos Krisztina
www.hidrofilt.hu

"Jó, a vállalatunk igényeire kialakított képzést kaptunk, felkészült, kiváló oktatótól."

Nagy Sándor
DS Smith Packaging Hungary Kft.

"A Poligont Kft. képzésén lehetőségem volt a valós életből hozott, a rendszerépítések és bevezetések terén gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező elhivatott oktatótól tanulni az irányítási rendszerek belső auditjának a mikéntjét."

Szabó András
Electrolux Lehel Kft.

"A valós életből vett példák révén megvalósítható ötleteket állítottunk össze a csapattal. Az előadók felkészültsége és stílusa kiválóan illeszkedett az elvárásainkhoz. Köszönjük!"

Laczkó Tóth Gergely
www.kokai.hu

"Remek lehetőség a tapasztalatcserére is."

Schell Tamás
Kőolajvezetéképítő Zrt.

Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>