Élelmiszer
A joganyagokat a módosításokkal egységes szerkezetben olvashatod, nyomtathatod, ha ráklikkelsz a jogszabály azonosítóra
- 178/2002/EK rendelete az élelmiszerjog általános elveiről és követelményeiről, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság létrehozásáról és az élelmiszerbiztonságra vonatkozó eljárások megállapításáról
 
- 852/2004/EK rendelete az élelmiszer-higiéniáról
 
- 853/2004/EK rendelete az állati eredetű élelmiszerek különleges higiéniai szabályainak megállapításáról
 
- 25/1989. (III.17.) MT rendelet a gyorsan romló élelmiszerek nemzetközi szállításáról és az ilyen szállításhoz használt különleges szállítóeszközökről szóló, Genfben, 1970. szeptember 1. napján kelt Európai Megállapodás kihirdetéséről
 
- 56/1997. (VIII.14.) FM-IKIM-NM együttes rendelet az élelmiszerek megsemmisítésének feltételeiről és módjáról
 
- 4/1998. (XI.11.) EüM rendelet az élelmiszerekben előforduló mikrobiológiai szennyeződések megengedhető mértékéről
 
- 10/2002. (I.23.) FVM rendelet az állati eredetű élelmiszerekben előforduló, egészségre ártalmas maradékanyagok monitoring vizsgálati rendjéről
 
- 62/2003. (X.27.) ESzCsM rendelet az élelmiszer eredetű megbetegedések esetén követendő eljárásról
 
- 35/2004. (IV.26.) ESzCsM rendelet a csecsemők és kisgyermekek számára készült feldolgozott gabona alapú élelmiszerekről és bébiételekről
 
- 36/2004. (IV.26.) ESZCSM rendelet a különleges táplálkozási célú élelmiszerekről
 
- 37/2004. (IV.26.) ESzCsM rendelet az étrend-kiegészítőkről
 
- 65/2004. (IV.27.) FVM-ESzCsM-GKM együttes rendelet a természetes ásványvíz, a forrásvíz, az ivóvíz, az ásványi anyaggal dúsított ivóvíz és az ízesített víz palackozásának és forgalomba hozatalának szabályairól
 
- 66/2006. (IX.15.) FVM rendelet az állati eredetű élelmiszerekre vonatkozó egyes élelmiszer-higiéniai szabályokról
 
- 68/2007. (VII.26.) FVM-EüM-SZMM együttes rendelet az élelmiszer-előállítás és forgalomba hozatal egyes élelmiszer-higiéniai feltételeiről és az élelmiszerek hatósági ellenőrzéséről
 
- 2008. évi XLVI. törvény az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről
 
- 16/2008. (II.15.) FVM-SZMM együttes rendelet a nyers tej vizsgálatáról
 
- 20/2008. (V.14.) EüM rendelet az anyatej-helyettesítő és anyatej-kiegészítő tápszerről
 
- 194/2008. (VII.31.) Kormány rendelet az élelmiszerlánc felügyeletével összefüggő bírságok kiszámításának módjáról és mértékéről
 
- 220/2008. (VIII. 30.) Korm. rendelet az élelmiszerlánc területén kötelező előírások és ajánlott szakmai irányelvek gyűjteményei kiadásának rendjéről
 
- 152/2009. (XI.12.) FVM rendelet a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól
 
- 210/2009. (IX.29.) Kormány rendelet a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről
 
- 3/2010. (VII.5.) VM rendelet az élelmiszer-előállítással és -forgalmazással kapcsolatos adatszolgáltatásról és nyomonkövethetőségről
 
- 33/2010. (V.13.) EüM-FVM együttes rendelet az élelmiszerekkel kapcsolatos tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatos egyes szabályokról
 
- 158/2010. (V.6.) Kormány rendelet a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termékek exportjával összefüggő intézkedésekről
 
- 62/2011. (VI.30.) VM rendelet a vendéglátó-ipari termékek előállításának és forgalomba hozatalának élelmiszerbiztonsági feltételeiről
 
- 107/2011. (XI.10.) VM rendelet az étkezési célra forgalomba kerülő vadon termett gombák gyűjtéséről, feldolgozásáról, forgalomba hozataláról
 
- 22/2012. (II.29.) Kormány rendelet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalról
 
- 51/2012. (VI.8.) VM rendelet a helyi termelői piacokon történő árusítás élelmiszer-biztonsági feltételeiről
 
- 63/2012. (VII.2.) VM rendelet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szervei előtt kezdeményezett eljárásokban fizetendő igazgatási szolgáltatási díjak mértékéről, valamint az igazgatási szolgáltatási díj fizetésének szabályairól
 
- 65/2012. (VII.4.) VM rendelet a takarmányok előállításának, forgalomba hozatalának és felhasználásának egyes szabályairól
 
- 74/2012. (VII.25.) VM rendelet egyes önkéntes megkülönböztető megjelölések élelmiszereken történő használatáról
 
- 82/2012. (VIII.2.) VM rendelet a gyártmánylapról
 
- 87/2012. (VIII.27.) VM rendelet az élő állatok belföldi szállításának állat-egészségügyi szabályairól
 
- 36/2014. (XII.17.) FM rendelet az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról
 
- 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról
 
- 49/2014. (IV.29.) VM rendelet az élelmiszerekben előforduló egyes szennyezőanyagokra és természetes eredetű ártalmas anyagokra vonatkozó határértékekről, valamint az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő egyes anyagokkal, tárgyakkal kapcsolatos követelményekről
 
- 61/2016. (IX.15.) FM rendelet a GMO-mentességre utaló jelölésről
 
- 28/2017. (V.30.) FM rendelet az élelmiszer-vállalkozások által működtetendő önellenőrzési rendszerre vonatkozó követelményekről
 
- 20/2021. (V.17.) AM rendelet az élelmiszerek és az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak előállításáról és forgalomba hozataláról
 
- 26/2021. (VII.29.) AM rendelet a szőlő- és bortermelés részletes szabályairól
 
- 5/2023. (I.12.) Kormány rendelet az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről
 
- 60/2023. (XI.15.) AM rendelet a kis mennyiségű, helyi és marginális élelmiszer-előállítás és -értékesítés higiéniai feltételeiről
 
     
  
      Jogszabályok témakörönként
Energiahatékonyság >>
Élelmiszer >>
Képzés >>
Környezetvédelem >>
Mérésügy >>
Minőségügy >>
Munkavédelem >>
Tűzvédelem >>
Vasút >>
Képzéseink
 
Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>
Rólunk mondták
  
      "Nem igazi képzés, annál sokkal több, jó hangulatú tapasztalatcsere, ami messze nem a száraz tények felsorolásáról szól, aktuálissá téve személyre szóló példákkal."
     
  
  Kiszela István
Sárvári Gyógyfürdő Kft.
  
  
      "Lényegre törő képzés az ISO 9001:2015 követelményeiről és a szabvány alkalmazásáról."
     
   
  
      "Nagyon jó, gyakorlatorientált és az igényeket maximálisan figyelembe vevő képzés."
     
   
  
      "A POLIGONT Kft. nívós képzésein mindig megfelelő oktatásban részesülök, ajánlom mindenkinek, aki elhivatott a tudás és a minőségügy iránt!"
     
   
  
      "Jó, a vállalatunk igényeire kialakított képzést kaptunk, felkészült, kiváló oktatótól."
     
  
  Nagy Sándor
DS Smith Packaging Hungary Kft.
  
  
      "Ha szeretnéd a céged nyelvére lefordítani a szabványokat, akkor mindenképpen vegyél részt a képzésen, mert egy szakmailag maximálisan felkészült oktatótól minden kérdésedre választ kapsz."
     
  
  Bíró Barbara
Szatmár Optika Kft.
  
  
      "LEAN menedzsment koordinátor tanfolyam. Egy vérpezsdítő 5  nap"
     
  
  Varga János
RUGET Magyarország Kft.
  
  
      "A képzések alaposak, széles látókörűek, életszerűek, újabb és újabb ötleteket adnak."
     
   
  
      "A képzés megfelelően összeállított programja, felkészült előadója és a jó gyakorlati példák által válaszokat kaptam az ISO/TS-sel kapcsolatos "Hogyan"-okra és Miért"-ekre"
     
   
  
      "Gyors, pontos, csak a szükséges dolgokkal foglalkozik, de ha igény van rá kitér egyéni problémákra, javaslatokra is."
     
  
  Vargáné Helyes Marina
DKG - East Zrt.
  
Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>