HACCP, élelmiszerbiztonsági alapismeretek – képzés

Ajánljuk azoknak, akik:

  • most ismerkednek a HACCP-vel, élelmiszerbiztonsággal,
  • szeretnének naprakész információkat jogszabályokkal, jelöléssel kapcsolatban,
  • már például élelmiszerbiztonsági asszisztensek, technikusok vagy mérnökök,
  • vagy ilyen jellegű munkakört szeretnének a későbbiekben elvégezni.

Képzés célja:

olyan szakemberek képzése, akik képesek lesznek:

  • hogyan, hol kell keresni a naprakész információkat élelmiszerbiztonsággal kapcsolatosan,
  • HACCP, ISO 2200, FSSC, BRC képzésre jelentkeznének, de előtte frissíteni szeretnék az alapismereteiket.

Tematika:

I., Élelmiszeripari jogszabályok

  1. ) Hogyan keressük ki a vonatkozó jogszabályokat?
  2. ) EU-n kívüli országok elvárásai
  3. ) Mikrobiológiai jogszabályok
  4. ) Jelölés
  5. ) Állítások a terméken
  6. ) Gyakorlat: Jelölés ellenőrzés közösen
  7. ) Kvíz a megszerzett ismeretekből

II., Élelmiszeripari mikrobiológiai alapismeretek

  1. ) Élelmiszeriparban gyakran előforduló mikrobák, vírusok, toxinok
  2. ) Morfológia
  3. ) Hogyan szennyeződhet a termék?
  4. ) Optimális növekedési paraméterek
  5. ) Hogyan lehet megelőzni a szennyeződést?
  6. ) Gyakorlat: HACCP veszélyelemzés készítés
  7. ) Kvíz a megszerzett ismeretekből

III., Élelmiszervédelem, élelmiszercsalás a HACCP-ben?

  1. ) Definíciók, tipikus félreértések
  2. ) Sebezhetőségi értékelés készítése
  3. ) Enyhítési terv készítése
  4. ) Gyakorlat: Sebezhetőségi értékelés készítése
  5. ) Gyakorlat: Enyhítési terv készítése

IV., Vizsga

Időtartam: 1 nap

A résztvevők megkapják a képzés előadás anyagát.

Regisztrált HACCP, élelmiszerbiztonsági alapismeretek „Tanúsítványt” kapnak azok, akik a képzés valamennyi óráján jelen voltak és sikeres vizsgát tettek.

Kérésre, egyedi igény szerint, céghez kihelyezett formában is megtartjuk.

Kérdésedre, kérésedre szívesen válaszolunk akár telefonon, vagy e-mail-ben is.

Képzéseink

Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>

Rólunk mondták

"Remek lehetőség a tapasztalatcserére is."

Schell Tamás
Kőolajvezetéképítő Zrt.

"A POLIGONT Kft. nívós képzésein mindig megfelelő oktatásban részesülök, ajánlom mindenkinek, aki elhivatott a tudás és a minőségügy iránt!"

Szokol Lajos

"Szívből ajánlom, aki olyan jó hangulatú képzésen akar részt venni, ahol a szakmai tudás átadása emberközpontúan történik."

Solti Ferenc
EMKI

"A valós életből vett példák révén megvalósítható ötleteket állítottunk össze a csapattal. Az előadók felkészültsége és stílusa kiválóan illeszkedett az elvárásainkhoz. Köszönjük!"

Laczkó Tóth Gergely
www.kokai.hu

"Nagyon jó, gyakorlatorientált és az igényeket maximálisan figyelembe vevő képzés."

Gyuk Attila

"Lényegre törő képzés az ISO 9001:2015 követelményeiről és a szabvány alkalmazásáról."

Eőry Csaba
www.szenzor.hu

"Érdekes volt ezt az egész auditálási eljárást egy teljesen új szemszögből, az auditor oldaláról áttekinteni."

Kulcsár Ernő
www.elastron.hu

"Ajánlom a képzést minden olyan embernek, aki nehezen viseli a "száraz" anyagokat. Az előadó az ilyen embereknek is érdekesen fogja előadni azokat."

Farkas Szabolcs
www.fabricom.hu

"Ragyogó, logikus felépítésű, gyakorlatorientált."

Horváth Viktória
www.bkf.hu

Rendkívül jó hangulatú, gyakorlatorientált és interaktív képzésen vettem részt. Végre egy olyan képzés, ahonnan úgy távoztam, hogy sokat tanultam és ezt használni is tudom majd.

Schmidt Gabriella
Aikawa Hungária Elektronikai Kft.

Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>