IFS Food tanúsítványt a GLN szám is erősíti a jövőben

IFS Food v7 bevezetésével a vállalkozásoknak
GS1 szabványos GLN számmal is rendelkezniük kell

A GLN a vállalkozások számára egy olyan kiegészítő eszköz, amellyel az üzleti partnereik felé bizonyítani tudják IFS tanúsítványuk eredetiségét.

A GLN szám hivatalos megszerzését követően még egy lépés elengedhetetlen:

  • GLN számot meg kell jelentetni az úgynevezett GEPIR szolgáltatásban (Globális Elektronikus Partnerinformációs Rendszer).

Csak ezt követően van lehetőség az IFS Food v7 tanúsítvány megszerzésére.

Mi a GLN szám?

A Globális helyazonosító szám (Global Location Number) vagy röviden GLN a helyi és nemzetközi üzleti tranzakciókban úgy működik, mint egy ujjlenyomat.

A GLN számokkal a vállalkozások és a cégek egyes helyei, pl. a gyártás helye vagy a logisztikai központ tisztán és egyértelműen azonosítható.

A GLN egy 13 számjegyből álló szám, amely egyben kulcsként szolgál a vállalkozás különböző adatbázisokban tárolt adataihoz.

Az IFS Food Tanúsítvány esetében a GLN egyértelműen azonosítja azt az egységet, amelyre a minősítést kiadták.

Mivel a GLN kizárólag egyetlen helyre vonatkozhat, egy vállalatnak annyi GLN számra van szüksége, ahány helyre szükséges megszereznie az IFS Food Tanúsítványt.

A GLN szám megjeleníttetése a GEPIR-ben bizonyítja az adott GLN hitelességét

A GEPIR egy globális GS1 adatbázis, amelyben a cégeket akár a hozzájuk tartozó GLN számok alapján is meg lehet találni.

Ezzel lehet ellenőrizni egyértelműen egy adott Tanúsítvány kapcsán, hogy az valóban az adott vállalkozáshoz köthető-e.

A vállalkozás GLN számai mindaddig aktívak a GEPIR rendszerében, amíg az adott cég aktív partnere a GS1 szervezetnek.

Az IFS Food Tanúsítvány megszerzéséhez a GLN szám(ok)nak meg kell jelennie a GEPIR-ben és egyben aktívnak is kell lennie.

Ezen túlmenően a Tanúsítványban feltüntetett cégnévnek és címnek is egyeznie kell a GLN számhoz a GEPIR-ben rendelt adatokkal.

Az IFS és a vállalkozás üzleti partnerei ezáltal tudják biztosan ellenőrizni mind a GLN, mind pedig a tanúsítvány hitelességét.

GLN szerepe az IFS tanúsítási folyamatában

A GLN szám megjelenik az IFS Food Tanúsítványhoz tartozó riport legelső oldalán.

Az IFS tanúsítási folyamat során az auditor minden kötelező információt ellenőriz, amelyek feltüntetésre kerülnek a jelentésben, így a GLN számot is.

A validáció a GLN szám esetében a GEPIR segítségével történik vagy a GS1-gyel kötött szerződés után kapott számla alapján.

Kapcsolódó képzéseink:

IFS Food, 7-es verzió változásai

IFS Food belső auditor (v7 szerint)

Képzéseink

Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>

Rólunk mondták

"Szakembereknek is hasznos ismeretek hozzáértő szakembertől tömören."

Dr. Becser Norbert
www.star-con.hu

"Ajánlom a képzést minden olyan embernek, aki nehezen viseli a "száraz" anyagokat. Az előadó az ilyen embereknek is érdekesen fogja előadni azokat."

Farkas Szabolcs
www.fabricom.hu

"A képzések alaposak, széles látókörűek, életszerűek, újabb és újabb ötleteket adnak."

Bárdossy ldikó
www.elanders.com

"Szívből ajánlom, aki olyan jó hangulatú képzésen akar részt venni, ahol a szakmai tudás átadása emberközpontúan történik."

Solti Ferenc
EMKI

Rendkívül jó hangulatú, gyakorlatorientált és interaktív képzésen vettem részt. Végre egy olyan képzés, ahonnan úgy távoztam, hogy sokat tanultam és ezt használni is tudom majd.

Schmidt Gabriella
Aikawa Hungária Elektronikai Kft.

"Remek lehetőség a tapasztalatcserére is."

Schell Tamás
Kőolajvezetéképítő Zrt.

"LEAN menedzsment koordinátor tanfolyam. Egy vérpezsdítő 5 nap"

Varga János
RUGET Magyarország Kft.

"Ragyogó, logikus felépítésű, gyakorlatorientált."

Horváth Viktória
www.bkf.hu

"Érdekes volt ezt az egész auditálási eljárást egy teljesen új szemszögből, az auditor oldaláról áttekinteni."

Kulcsár Ernő
www.elastron.hu

"A Poligont Kft. képzése lényegre törő, logikus, gyakorlatba átültethető."

Kupi Ildikó
Szatmár Optikai Kft.

Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>