HACCP, élelmiszerbiztonsági alapismeretek – képzés

Ajánljuk azoknak, akik:

  • most ismerkednek a HACCP-vel, élelmiszerbiztonsággal,
  • szeretnének naprakész információkat jogszabályokkal, jelöléssel kapcsolatban,
  • már például élelmiszerbiztonsági asszisztensek, technikusok vagy mérnökök,
  • vagy ilyen jellegű munkakört szeretnének a későbbiekben elvégezni.

Képzés célja:

olyan szakemberek képzése, akik képesek lesznek:

  • hogyan, hol kell keresni a naprakész információkat élelmiszerbiztonsággal kapcsolatosan,
  • HACCP, ISO 2200, FSSC, BRC képzésre jelentkeznének, de előtte frissíteni szeretnék az alapismereteiket.

Tematika:

I., Élelmiszeripari jogszabályok

  1. ) Hogyan keressük ki a vonatkozó jogszabályokat?
  2. ) EU-n kívüli országok elvárásai
  3. ) Mikrobiológiai jogszabályok
  4. ) Jelölés
  5. ) Állítások a terméken
  6. ) Gyakorlat: Jelölés ellenőrzés közösen
  7. ) Kvíz a megszerzett ismeretekből

II., Élelmiszeripari mikrobiológiai alapismeretek

  1. ) Élelmiszeriparban gyakran előforduló mikrobák, vírusok, toxinok
  2. ) Morfológia
  3. ) Hogyan szennyeződhet a termék?
  4. ) Optimális növekedési paraméterek
  5. ) Hogyan lehet megelőzni a szennyeződést?
  6. ) Gyakorlat: HACCP veszélyelemzés készítés
  7. ) Kvíz a megszerzett ismeretekből

III., Élelmiszervédelem, élelmiszercsalás a HACCP-ben?

  1. ) Definíciók, tipikus félreértések
  2. ) Sebezhetőségi értékelés készítése
  3. ) Enyhítési terv készítése
  4. ) Gyakorlat: Sebezhetőségi értékelés készítése
  5. ) Gyakorlat: Enyhítési terv készítése

IV., Vizsga

Időtartam: 1 nap

A résztvevők megkapják a képzés előadás anyagát.

Regisztrált HACCP, élelmiszerbiztonsági alapismeretek „Tanúsítványt” kapnak azok, akik a képzés valamennyi óráján jelen voltak és sikeres vizsgát tettek.

Kérésre, egyedi igény szerint, céghez kihelyezett formában is megtartjuk.

Kérdésedre, kérésedre szívesen válaszolunk akár telefonon, vagy e-mail-ben is.

Képzéseink

Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>

Rólunk mondták

"Szívből ajánlom, aki olyan jó hangulatú képzésen akar részt venni, ahol a szakmai tudás átadása emberközpontúan történik."

Solti Ferenc
EMKI

"A képzés megfelelően összeállított programja, felkészült előadója és a jó gyakorlati példák által válaszokat kaptam az ISO/TS-sel kapcsolatos "Hogyan"-okra és Miért"-ekre"

Holló Gergely

"Érdekes, hatékony, sok gyakorlatias felhasználható információval. Ajánlom minden érdeklődőnek."

Borsos Krisztina
www.hidrofilt.hu

"Az egyetem elvégzése után megfogadtam, hogy soha többet nem ülök "iskolapadba", de sok év után ez a két nap volt, ami rádöbbentett, hogy néha nem árt."

Garamszegi Patrik
www.omikrondokk.hu

"Nem igazi képzés, annál sokkal több, jó hangulatú tapasztalatcsere, ami messze nem a száraz tények felsorolásáról szól, aktuálissá téve személyre szóló példákkal."

Kiszela István
Sárvári Gyógyfürdő Kft.

"Figyelemmel kísérhető, gyakorlatias képzés, rutinos előadó."

Fülöp Gyula
www.chemark.hu

"LEAN menedzsment koordinátor tanfolyam. Egy vérpezsdítő 5 nap"

Varga János
RUGET Magyarország Kft.

"Hatékony és összefogott képzésen vehettem részt, amiből "sütött" a szakmai hozzáértés. Sok szerencsét kívánok, csak így tovább."

Méhes Ernő
munkabiztonsági tanácsadó

"Bátran ajánlom azoknak. akik rendszerismeretüket komplex módon kívánják fejleszteni és ez irányú ismereteiket mélyíteni kívánják."

Fekete Attila
Minőségház Bt.

"Nagyon jó, gyakorlatorientált és az igényeket maximálisan figyelembe vevő képzés."

Gyuk Attila

Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>