1.1. minőség
Annak mértéke, hogy mennyire teljesíti a saját jellemzők (5.1.) egy csoportja a követelményeket (1.2.)
1. MEGJEGYZÉS: A „minőség” szakkifejezés használható olyan jelzőkkel, mint gyenge, jó vagy kiváló.
2. MEGJEGYZÉS: „Saját” – szemben a „hozzárendelt”-tel – annnyit jelent, hogy valamiben benne van, különösen úgy, hogy az egy állandó jellemző.
1.2. követelmény
Kinyilvánított igény vagy elvárás, amely általában magától értetődő vagy kötelező.
1. MEGJEGYZÉS: „Általában magától értetődő” annyit jelent, hogy a szervezet (3.1.), vevői (3.5.) és más érdekelt felek (3.7.) számára szokás vagy általános gyakorlat, hogy a szóban forgó igény vagy elvárás magától értetődő.
2. MEGJEGYZÉS: Egy meghatározott típusú követelmény megjelölésére jelző használható, pl. termékkövetelmény, minőségirányításra vonatkozó követelmény, vevői követelmény.
3. MEGJEGYZÉS: Előírt követelmény az, amelyet kinyilvánítottak, például egy dokumentumban (7.2.).
4. MEGJEGYZÉS: Követelmények különböző érdekelt felektől (3.7.) származhatnak.
1.3. fokozat
Azonos funkcionális rendeltetésű termékek (4.2.), folyamatok (4.1.) vagy rendszerek (2.1.) kategóriája vagy besorolása, amelyet különböző minőségi követelményekhez rendeltek.
PÉLDÁK: Repülőjegyosztály és szállodai kategória egy szálloda útmutatóban.
MEGJEGYZÉS: A minőségi követelmények kitűzésekor a fokozatot általában meghatározzák.
1.4. vevői elégedettség
A vevő észlelése arról, hogy milyen mértékben teljesültek a vevő követelményei (1.2.)
1. MEGJEGYZÉS: A vevő panaszai a vevő kismértékű elégedettségének általánosan ismert jellemzői, de ha ilyen panasz nem volt, ez még nem jelenti szükségképpen a vevő nagy fokú elégedettségét.
2. MEGJEGYZÉS: Ha meg is állapodtak a vevővel a vevő követelményeiben, és ezek teljesültek is, ez nem eredményezi szükségképpen a vevő nagyfokú elégedettségét.
1.5. képesség
Egy szervezetnek (3.1.), rendszernek (2.1.) vagy folyamatnak (4.1.) az az adottsága, hogy olyan terméket (4.2.) hozzon létre, amely ki fogja elégíteni az illető termékre vonatkozó követelményeket (1.2.).
MEGJEGYZÉS: A folyamatképességre vonatkozó szakkifejezések statisztikai meghatározásait az ISO 3534-2 szabvány tartalmazza.
1.6. felkészültség
Bizonyított képesség ismeretek és készségek alkalmazására.
MEGJEGYZÉS: Ez a nemzetközi szabvány a felkészültség fogalmát általános értelemben határozza meg. Más ISO-dokumentumokban a szóhasználat konkrétabb értelmű lehet.
Minőségirányítási (MIR)
Szakkifejezések
1. A minőséggel kapcsolatos >>
2. Az irányítással kapcsolatos >>
3. A szervezettel kapcsolatos >>
4. A folyamattal és a termékkel >>
5. A jellemzőkkel kapcsolatos >>
6. A megfelelőséggel kapcsolatos >>
7. A dokumentációval kapcsolatos >>
8. A megvizsgálással kapcsolatos >>
10. A mérési folyamatok minőségir. >>
Környezetközpontú (KIR)
Munkahelyi Egészség..(MEBIR)
Élelmiszer-biztonsági (ÉBIR)
Információbiztonság (IBIR)
2023. december 05 - 06.
2023. december 05 - 06.
2023. december 06 - 07.
2023. december 07 - 08.
2023. december 11 - 13.
2024. január 10.
2024. január 10 - 11.
2024. január 10 - 12.
2024. január 11.
2024. január 15.
Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>
"Jó, a vállalatunk igényeire kialakított képzést kaptunk, felkészült, kiváló oktatótól."
Nagy Sándor
DS Smith Packaging Hungary Kft.
"A Poligont Kft. képzése lényegre törő, logikus, gyakorlatba átültethető."
Kupi Ildikó
Szatmár Optikai Kft.
"A képzés megfelelően összeállított programja, felkészült előadója és a jó gyakorlati példák által válaszokat kaptam az ISO/TS-sel kapcsolatos "Hogyan"-okra és Miért"-ekre"
Holló Gergely
"Ragyogó, logikus felépítésű, gyakorlatorientált."
Horváth Viktória
www.bkf.hu
"A téma egy olyan bemutatásában volt részem, amit nem gondoltam volna, hogy ilyen érdekesen és emberközpontúan is meg lehet közelíteni, kiegészítve számos példával és magyarázó értékelésekkel."
Ujvári Gergely
www.norgen.hu
"Gyors, pontos, csak a szükséges dolgokkal foglalkozik, de ha igény van rá kitér egyéni problémákra, javaslatokra is."
Vargáné Helyes Marina
DKG - East Zrt.
"LEAN menedzsment koordinátor tanfolyam. Egy vérpezsdítő 5 nap"
Varga János
RUGET Magyarország Kft.
"Érdekes, hatékony, sok gyakorlatias felhasználható információval. Ajánlom minden érdeklődőnek."
Borsos Krisztina
www.hidrofilt.hu
"Melegen tudom mindenkinek ajánlani, mert rugalmas, átfogó és mindenre választ ad, amire kíváncsi vagy."
Kissné Farkas Márta
Haslinger Kft.
"Nem igazi képzés, annál sokkal több, jó hangulatú tapasztalatcsere, ami messze nem a száraz tények felsorolásáról szól, aktuálissá téve személyre szóló példákkal."
Kiszela István
Sárvári Gyógyfürdő Kft.
Ajándékok letöltése, újdonságok, szakmai témák automatikus értesítőjére feliratkozás >>